1.הגדירו את השירות שהמשרד נותן ואת אופי המשתמשים בו.
המשרד צריך יהיה לשדר ללקוחות שלכם בדיוק את מה שאתם מעונינים שישדר. אם אתם משרד לראיית חשבון תרצו לשדר דיוק והקפדה ואם הנכם משרד פרסום תרצו לשדר מקוריות וחשיבה יצירתית .
חישבו על הלקוחות שלכם , מה גילם , מה אופיים והתאימו את החלל עבורם. אם מדובר בקהל צעיר הריהוט , הצבעוניות המוסיקה הכל יותאם לקהל צעיר, אם הלקוחות הם קהל מבוגר נתאים את הריהוט , התאורה והעיצוב הכולל כך שיתאים להם.
2. קבעו תקציב .
גם אם אין לכם מושג כמה יעלה השיפוץ, הגדירו כמה יש ברשותכם להשקיע, הדבר יקל על המעצבת ועליכם לעשות תעדוף ולהחליט היכן הכי כדאי להשקיע ומה הכי נכון לעשות בתקציב הנתון.
במידה והתקציב לא מאפשר שינוי במבנה עצמו , אני ממליצה לעשות סטיילינג מחודש למשרדים, שיכול להתבטא בגופי תאורה חדשים, חיפויי קירות, מדבקות קיר , ריהוט והכל בהתאם למה שתרצו לשדר.
3. תכנון העמדה מדויק של כל הפריטים בחלל.
יש להקפיד על תכנון מעברים תיקני ומרווח ( התקן אומר 1.1 מ' מעבר , אני ממליצה ליצור מעברים של מינימום 1.3 מ' ), יש להתחשב בהנדסת אנוש , שכן המשרדים צריכים להיות נוחים ופרקטים ,ושתהיה בהם זרימת חלל נכונה .
4. התחשבו בתאורה טבעית .
סדרו את החלל בצורה כזו שאזורי העבודה מקבלים אור טבעי, את החללים הציבורים מקמו לאחר מכן, לרוב הם ימוקמו באזור המרכזי של החלל . היכן שיש תאורה מלאכותית ולא טבעית, מכוון שהשהייה שם לרוב היא פחות זמן מהחדרים עצמם.
זכרו להתחשב בסנוור של המסך מהשמש הנכנסת לחדר. ועל כן סדרו את שולחנות העבודה כך שהמסך לא פונה לכיוון השמש.
5. תכנון פרטי אחסון חכמים.
התואמים את גודל החלל. אל תעמיסו בריהוט , אלא צרו ריהוט שמנצל נכון את החלל, העדיפו ארונות גבוהים לצורך אחסון, ניתן ליצר רהיטים בנגרות שידעו לתת מספר פונקציות. כמו ספסל ישיבה באזור הקבלה שהינו גם אחסון .( ניתן לראות תמונה של ספסל כזה שעיצבתי בתוך פרויקטים - קליניקה דר' גבי שמש ).
6. התחשבו באקוסטיקה.
שימוש באריחי תקרה אקוסטים יכול להפחית את הרעשים במשרד.
אריחי תקרה מגבס אקוסטים ניתן לרכוש במרכז הגבס, או באתר של אורבונד. והם מגיעים במספר גדלים.
אם אינכם מעוניינים לשנות את התקרה הקיימת ניתן למקם אריחי קיר מעוצבים אשר נועדו לתת מענה לבעיית אקוסטיקה. כמות האריחים שיש למקם בחלל תלויה ברמת הדציבלים בו, לאחר מדידה שלהם ניתן יהיה להחליט כמה והיכן למקם את האריחים האקוסטים.
7. אל תתפתו לחללי עבודה משותפים (open space )
הרבה פעמים אני נתקלת בבקשה לתכנן במשרדים אזורי עבודה משותפים. ע"פ מחקרים שנעשו בשנים האחרונות , תפוקת העבודה של עובד בחלל משותף יורדת ב- 60 אחוז לעומת עבודתו בחדר סגור. הרעשים והסחות הדעת מורידים את רמת הריכוז ואת יעילות העובד. לכן לרוב וכמובן בהתחשב בגודל החלל, אני ממליצה ליצור חדרים לעובדים ולא חללים משותפים לעבודה .
את החללים המשותפים אני משאירה לאזור האוכל , ההירגעות ופגישות סיעור המוחות .
8. שימוש בזכוכית ליצירת תחושת מרחב.
בחללים קטנים השתמשו בקירות עשויים מזכוכית,.באזור שמקביל למסדרון ( בדרך כלל טריפלקס 4+4 ). אך חשוב מאוד לצורך האקוסטיקה בחדר, שהדלתות זכוכית תהיינה עם מסגרת אלומיניום , גם אם מציאים לכם גומיות , האטימה הטובה ביותר היא כאשר יש משקוף שיודע לקבל את מסגרת הדלת, כך נקבל איטום מקסימלי ומינימום רעשים .
לכן העדיפו קירות מזכוכית , אך דלתות או שאינן מזכוכית, או דלתות עם זכוכית ומסגרת אלומיניום סביבן.
נסו ליצור אשליה של גודל גם בעזרת שילובים של מראות .
9. היו יצירתיים.
אני מאמינה שניתן לייצר משרדים נוחים, פרקטיים יפים ומיוחדים, גם בתקציבים שאינם מאוד גבוהים וזאת בעזרת יצירתיות, שימוש בחומרים מענינים ולא יקרים, רכשו אומנות ישראלית ברשת במחירים טובים, הרימו טלפון למעצבים ואמנים ישראלים ישירות וריכשו מהם פירטי עיצוב במחירים טובים ללא עמלות תיווך.
10. התייעצו עם מעצב/ת פנים .
מעצבת פנים מנוסה תחסוך לכם זמן , תמנע טעויות ועוגמת נפש ותדע לתת לכם פתרונות יצירתיים מקוריים גם לחללים מורכבים , תכין לכם תוכניות מסודרות לקבלן ולנגרות ואתם תוכלו להתפנות לעבודה השוטפת שלכם ובעיקר תחסכו המון כסף.
ושיהיה המון המון בהצלחה.
אלינור גוילי
מעצבת פנים
050.7765009